vliegen tijdens babymoon .png

Hoeveel weken zwanger nog op vakantie? Zo ga je zwanger op reis (spoiler: goed voorbereid)!

Zwanger en héél veel zin om nog even samen op vakantie te gaan voordat de baby komt? Ga op babymoon! Een ontspannende vakantie die helemaal in het teken staat van jouw zwangerschap. Maar met hoeveel weken zwanger nog op vakantie? En waar moet je nog meer op letten als je zwanger op reis gaat? Ontdek het hier!

Een enorme berg aan reislust giert door je lichaam. Net als die zwangerschapshormonen. Je wil zo graag nog even samen genieten met je lief, voordat straks alles in het teken staat van jullie langverwachte kindje. Deze bijzondere periode vraagt om extra aandacht. Of je het nu ongelofelijk zwaar hebt met je zwangerschap, of heerlijk op een roze wolk zweeft: een babymoon bezegelt jullie liefde. De vraag is: met hoeveel weken zwanger nog op vakantie? Wat is comfortabel? En waar let je extra op? Let’s go!

met hoeveel weken zwangerschap op vakantie

Hoeveel weken zwanger nog op vakantie?

Wil je graag zwanger op vakantie, dan is het tijd om je agenda te pakken en het tweede trimester van jouw zwangerschap rood te omcirkelen. Het tweede trimester van de zwangerschap is namelijk de veiligste reisperiode. Noteer: de vierde tot en met de zesde maand. Waarom? De kans op problemen of complicaties tijdens de zwangerschap is dan het kleinst. Ook voelen de meeste vrouwen zich dan het fitst en zit de buik nog niet heel erg in de weg.

In het eerste trimester van de zwangerschap kun je last hebben van allerlei lichamelijke kwaaltjes, zoals misselijkheid. In het laatste trimester wordt de zwangerschap voor de meeste vrouwen fysiek zwaar en kun je last hebben van je bekken, rug en (extreme) vermoeidheid. Per persoon verschilt de zwangerschap uiteraard, het is aan jou om aan te geven waar je je prettig bij voelt. Maar in het algemeen luidt het advies: ga lekker op vakantie in het tweede trimester!

op vakantie als je 4 maanden zwanger bent

Zwanger en vliegen

Wil je graag zwanger op vakantie naar een (verre) zonnige bestemming? Dan is een vliegvakantie waarschijnlijk jouw ideale reis. Maar zwanger en vliegen vraagt even wat extra aandacht van je. Want met hoeveel weken zwanger nog vliegen?

In principe is vliegen tijdens je zwangerschap veilig. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je tot 36 weken vliegen. Ben je zwanger van een meerling? Dan geldt het advies van 32 weken. Het lastige: per vliegtuigmaatschappij verschillen deze regels. Ook willen de meeste luchtvaartmaatschappijen een zwangerschapsverklaring hebben, waarin je verklaart ‘fit to fly’ te zijn. Sommige luchtvaartmaatschappijen vragen om een verklaring van de verloskundige. Let op: deze verklaringen mogen niet ouder zijn dan 5 dagen. Check voordat je een vlucht of vakantie boekt even de regels omtrent zwanger en vliegen bij de vliegtuigmaatschappij zelf.

Zit je eenmaal in dat vliegtuig? Zorg dat je genoeg water drinkt en lekker blijft bewegen. Een stoel aan het gangpad of een stoel met meer beenruimte zal je het comfort bieden waar je zwanger op vakantie naar verlangt. Oh, en: bring the snacks.

vliegen tijdens zwangerschap

Hoeveel weken babymoon?

Wil je graag zwanger op vakantie, maar dan lekker dichtbij huis? Van alle gemakken voorzien? Denk aan: bekende gerechten, medische voorzieningen om de hoek en je behoeftes gewoon kunnen aangeven in het Nederlands? Ga dan op baby moon! Maar met hoeveel weken zwanger nog op baby moon? Ook hier geldt die rode cirkel in je agenda: de beste periode voor een babymoon is het tweede trimester. Het trimester waarin je je nog lekker fit voelt en de buik nog niet helemaal in de weg zit.

Ga bijvoorbeeld op wellness babymoon in Maastricht, waar je je onderdompelt in twee verdiepingen aan wellness. En waar je kunt genieten van die heerlijke bruisende stad. Of ga op luxe wellness babymoon in Brabant, waar je geniet van eikenhouten visgraat vloeren, bedden van wereldklasse én een privé jacuzzi en sauna op de kamer.

Wil je zwanger op vakantie liever culinair in de watten gelegd worden? Ga dan op Michelinsterren babymoon in Schoorl. Hier laat je je smaakpapillen strelen en geniet je van de breedste duinrand van Nederland. Benieuwd naar ons volledige aanbod van onvergetelijke babymoons? Die vind je hier.

wellness babymoon nederland

Zwanger op reis? Let hier extra op!

Hoe jij goed voorbereid zwanger op reis gaat? Komt ‘ie:

➵Pas je reistempo aan. Je hebt simpelweg minder energie, dus las voldoende rustmomenten in tijdens je reis. Plan niet teveel op één dag, boek lekker een zwangerschapsmassage of geniet een dagje van de wellness.

➵ Kies voor een hotel met kingsize bedden en een inloopdouche. Vergeet ongemakkelijk slapen en hoge badranden waar je je overheen moet hijsen.

➵ Kies voor jouw comfort: wil je graag vliegen, maar heb je het gevoel dat dat een aanslag op je lichaam gaat zijn? Kies dan voor een autovakantie en ga op baby moon dichtbij huis. Luister naar jouw behoeftes.

➵ Zorg dat je altijd water, snacks en zwangerschapscravings in je tas hebt. ORS zakjes (tegen uitdroging) kunnen ook erg fijn zijn om bij je te hebben.

➵ Geniet en laat het dagelijkse leven even lekker los. Deze vakantie is voor jou en jouw partner. Wat voor herinneringen willen jullie maken? Wat gaat jullie babymoon onvergetelijk maken?

Wil je graag hulp bij jouw babymoon of meer weten over zwanger op reis gaan? Neem dan hier vrijblijvend contact met mij op. Ik heb zelf veel ervaring met reizen, zwanger op reis gaan en een medische zwangerschap. Ik help je met liefde!

reisbureau zwanger op vakantie

 

Ook interessant

Feelou zwangerschaps en voedingsbh.png

"De Feelou Zwangerschapsbh: ultiem comfort en duurzaamheid voor elke fase van je zwangerschap en daarna"

Noor, oprichtster van Feelou, woont in het bruisende Rotterdam met haar man, twee kids en een derde kindje op komst

Lees meer...
zwanger naar Curacao.jpg

Ontdek Daphne's favorieten: Babymoons naar het zonnige Curaçao

Zonnebril op en de zwemkleding in de koffer, we gaan tropisch

Lees meer...
Babymoon-Carlton-151.jpg

Genieten van de parel van het zuiden: De Babymoon gids voor 's Hertogenbosch

Kun je de geur van verse Bossche Bollen al ruiken? Heb je de echo van de klokken van de Sint-Jan al in je oren

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten