Babymoon-Carlton-135.jpg

Ahá, met deze 6 tips krijg jij de allermooiste zwangerschapsfoto’s tijdens jouw zwangerschapsfotoshoot

Wuivende rietpluimen, dito haren en jouw prachtige zwangere buik als stralend middelpunt. Wat een fantastische zwangerschapsfoto! Maar hoe krijg jij de allermooiste foto’s tijdens jouw zwangerschapsfotoshoot? Babymoon is hier om jou te helpen!

Met deze 6 tips ga jij super relaxed én zelfverzekerd jouw zwangerschapsfotoshoot in. Het wordt leuk en onvergetelijk! Wel fijn om even de belangrijkste zaken voor te bereiden - voordat je op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Ontdek hier waar je rekening mee kunt houden.

Fotoshoot tijdens babymoon strand

Wanneer?

Plan een zwangerschapsfotoshoot het liefst tussen de 30 en 35 weken. Je buik is dan prachtig rond, goed te zien en je voelt je meestal ook nog fit genoeg voor zo’n shoot. Plan de shoot liever niet te laat in (zo rond de 38 weken) want voor je het weet is je baby te vroeg geboren!

Wat trek je aan?

Echt een open deur: maar draag kleding waar jij je prettig in voelt. Het is super belangrijk dat jij je lekker op je gemakt voelt, want de camera legt jouw gevoel vast (joh, nog zo’n open deur).

Goed, tijd om die deuren dicht te smijten en met bruikbare tips voor jouw zwangerschapsfotoshoot te komen:

✓ Kies kleding die jouw buik mooi accentueert. Denk aan een strak shirt, mooie jurk of een lang vest

✓ Ga voor ‘rustige’ kleuren in jouw kleding. Printjes, bloemetjes, stipjes of andere gezellige kleding kan jouw foto wat onrustig maken

✓ Kies tinten die bij jou/jouw interieur passen. Hoe mooi als dat zachtbruine vest bij jouw haar of jouw bankstel past (als je de foto in de woonkamer wil ophangen)

✓ Kun je geen kleurenkeuze maken? Ga dan voor wit, pastel of warme aardetinten. Dit geeft een mooie sfeer in jouw foto.

Zwangerschapsfotoshoot met partner

Make-up & persoonlijke verzorging?

Komen we toch weer even bij die open deuren. Het spreekt voor zich dat je jezelf goed verzorgd, maar do vandaag a little extra. Denk aan je handen, je nagels, droge lippen, goed gepoetste tanden. Vooral met close-up foto’s ga je elk klein dingetje zien (we willen je verder niet bang maken, hoor).

Kies qua make-up gewoon je lekkere zelf. Hoe draag je jouw make-up in het dagelijks leven? Just be you! Felle kleuren geven (net als drukke kleding) een onrustig beeld. Maar als dat helemaal jouw ding is: ga ervoor! Fotografen zouden adviseren om je make-up zo neutraal mogelijk van kleur te houden.

Show your belly (of juist niet)?

Wil je graag jouw prachtige blote buik op de foto laten zien? Zorg dan dat je zo’n 1,5 uur voor de fotoshoot geen strakke kleding meer op de buik draagt. Zo voorkom je strepen en striemen.

En, wat draag je dan? Wat dacht je van een mooie, witte blouse die openhangt langs jouw buik? Of een lang vest? Je kunt ook kiezen voor een broek met alleen een bh.

tips voor een zwangerschapsfotoshoot

Wat neem je mee?

Het eerste paar sokjes dat je voor je baby hebt gekocht, de echo, de pretecho die je tijdens je babymoon op de hotelkamer hebt laten maken. Noem het maar op! Mocht je het leuk vinden om persoonlijke spulletjes op de foto te zetten: neem mee, neem mee.

Welke locatie wil je kiezen?

Wat past het beste bij jou en/of jullie? Is dat een buitenlocatie in de natuur? Denk aan: duinen, strand, rietvelden, een bos. Of liever meer in een stad? Bruisende straatjes, knusse grachtjes?

zwangerschapsfotoshoot in de stad Je kunt ook voor een binnenlocatie kiezen. Een prachtige, klassieke hotelkamer tijdens jullie babymoon? Of ga je liever voor jullie eigen slaapkamer? Bij het bed of bij het raam?

Overleg met de fotograaf voor welke locatie je graag wil gaan. Dan kan zij rekening houden met het licht, de apparatuur en lenzen.

Zwangerschapsfotoshoot hotelkamer Wist je dat wij een zwangerschapsfotoshoot tijdens jullie babymoon kunnen regelen? In de duinen, een prachtige klassieke hotelkamer of op het strand? Jullie zijn dan al helemaal rozig en ontspannen van de babymoon. Het perfecte moment om jullie zo mooi vast te leggen samen!

Willen jullie graag een zwangerschapsfotoshoot tijdens jullie babymoon? Neem hier vrijblijvend contactmet ons op of bekijk hier onze babymoon arrangementen!

Ook interessant

zwanger naar Curacao.jpg

Ontdek Daphne's favorieten: Babymoons naar het zonnige Curaçao

Zonnebril op en de zwemkleding in de koffer, we gaan tropisch

Lees meer...
Babymoon-Carlton-151.jpg

Genieten van de parel van het zuiden: De Babymoon gids voor 's Hertogenbosch

Kun je de geur van verse Bossche Bollen al ruiken? Heb je de echo van de klokken van de Sint-Jan al in je oren

Lees meer...
baby beurzen nederland belgie.png

Complete gids 2024: Alle zwangerschaps- en babybeurzen in Nederland en België

Ben je zwanger of heb je onlangs een baby'tje mogen verwelkomen

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten