April 2023 - Website.png

Daphne's column - april

Me time: de kunst van het onthaasten

Vrolijk zwaai ik op het schoolplein naar de kinderen: "Succes vandaag op kantoor mama”. Het is zo lief om te zien hoe kinderen naar je op kunnen kijken. Vol trots als er weer een volger bij is op Instagram en dat Babymoon nu een eigen YouTube kanaal heeft is “super cool”. “Je wordt beroemd mama” en “later ga ik bij jou werken”. Mijn bedrijf maakt mooie ontwikkelingen door, wat mij voldoening en met name heel veel energie geeft. Maar heel eerlijk, de balans tussen werk en privé vind ik soms best een uitdaging. Er mogen van mij best wat meer uren in een dag. Een eigen bedrijf vraagt de nodige uren maar tegelijkertijd ben ik ook nog moeder van twee prachtige jongens, wil ik óók een leuke partner zijn en een gezellig sociaal leven . En dan hebben we het nog niet eens over het huishouden, dat altijd maar door lijkt te gaan (die wasmand lijkt zich soms automatisch te vullen). Een lege wasmand heb ik opgegeven, maar “me-time” niet 😉

Een momentje voor mezelf lijkt soms zo ver weg, maar is echt noodzakelijk. Tijdmanagement is mijn beste vriend en grootste vijand, want hoe plan je nu écht me-time in als je het gevoel hebt dat er altijd wel iets anders is dat je aandacht vraagt? Als ik even op de bank wil neerploffen met een goed boek, dwalen mijn gedachten al snel af naar de berg was die nog gevouwen moet worden of dat ene mailtje wat ik nog moet beantwoorden. Maar ik besef ook dat een momentje voor mezelf niet alleen een luxe is, maar echt noodzakelijk voor mijn eigen gezondheid.

Dus omarm ik de “struggle” van me-time. Ik leer steeds beter om prioriteiten te stellen, werk uit te besteden aan een geweldig team en af en toe gewoon nee te zeggen. Ik heb ontdekt dat me-time niet altijd iets groots hoeft te zijn. Een kopje thee in alle rust, een inspirerende podcast tijdens het koken of gewoon even tien minuutjes eerder onder de douche stappen om ongestoord van het warme water te genieten, kunnen al wonderen doen.

De perfecte balans is er niet, maar ik heb wel besloten om te genieten van zowel mijn succesvolle bedrijf als de kostbare momenten met mijn gezin. En me-time? Dat wordt een vast onderdeel van mijn leven, zonder schuldgevoel, maar met een glimlach en met in mijn achterhoofd dat een gelukkige, ontspannen vrouw ook een betere moeder, partner en ondernemer is.

Dus lieve lezer, gun jezelf die “me-time”, hoe klein ook. Tijdens je zwangerschap zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje (geniet dus dubbel!). Pak dat kopje thee, zet die muziek wat harder en geniet van dat welverdiende moment voor jezelf. Je verdient het! Laten we elkaar inspireren: deel jouw me-time moment op Instagram en tag @‌babymoon.nl. Wij zullen jouw bericht of story dan delen, en wie weet inspireer jij weer iemand anders om even op de pauzeknop te drukken. En onthoud: balans vinden is een leerproces, we zullen allemaal ons evenwicht soms verliezen.

Liefs,
Daphne

Ook interessant

Feelou zwangerschaps en voedingsbh.png

"De Feelou Zwangerschapsbh: ultiem comfort en duurzaamheid voor elke fase van je zwangerschap en daarna"

Noor, oprichtster van Feelou, woont in het bruisende Rotterdam met haar man, twee kids en een derde kindje op komst

Lees meer...
zwanger naar Curacao.jpg

Ontdek Daphne's favorieten: Babymoons naar het zonnige Curaçao

Zonnebril op en de zwemkleding in de koffer, we gaan tropisch

Lees meer...
Babymoon-Carlton-151.jpg

Genieten van de parel van het zuiden: De Babymoon gids voor 's Hertogenbosch

Kun je de geur van verse Bossche Bollen al ruiken? Heb je de echo van de klokken van de Sint-Jan al in je oren

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten