tips van een papa van twee.png

Lees hier de tips van een jonge vader; Mark!

Hoe leuk: een papa van twee onder de twee aan het woord. Lees Mark zijn tips over ontspanning tijdens de zwangerschap en advies aan papa's to be! 

Hi Mark, wat ontzettend leuk dat je voor Babymoon een aantal vragen wil beantwoorden! Nog van harte gefeliciteerd met de geboorte van Daniël. Gaat alles goed?

Het gaat vrij goed. Daniël is gelukkig een vrij gemakkelijke en snel tevreden baby. Hij huilt weinig, vooral als hij honger heeft en doet verder alles volgens het boekje.

Zou je jezelf kort willen voorstellen? Kun je ook iets over jezelf en je gezinssituatie vertellen?

Ik ben Mark, 31 jaar oud, ex-Brabander en woon sinds 4 jaar in Hilversum met mijn vriendin, 2 jongens en 2 poezen.

Je bent vader van Abel en Daniël. Twee onder de 2, hoe is dat?

Met de komst van Daniël voelt ons gezin compleet, dat voelt heel fijn. Twee kinderen onder de 2 is aanpoten. Beiden vragen best wat aandacht, die we graag geven, maar het is soms wat hectisch.

Zijn jullie op babymoon geweest tijdens één van de zwangerschappen (of misschien wel beide?)? En zo ja, waarheen? En zo niet, waarom? Waren jullie hier niet bekend mee of een andere reden?

Bij beide zwangerschappen zijn we niet op babymoon geweest. Voordat Abel was geboren wilden we graag nog samen weg, maar toen kwam helaas Corona en konden/mochten we nergens heen. Voor de komst van Daniël was de situatie er niet naar om weg te gaan.

En hebben jullie (los van een babymoon) andere dingen gedaan om nog even die quality time samen te hebben? Kun je uitleggen waarom dit zo belangrijk is?

We hebben geprobeerd tenminste eens per maand iets met zijn tweeën te gaan doen. Je kan zo opgaan in je rol als ouder dat je niet meer toekomt aan je rol als geliefden. En als je net zo een energiek kindje hebt als wij, dan ben je vaak aan het einde van de dag helemaal op. Toch is echte aandacht voor elkaar erg belangrijk om in verbinding te blijven. Tijd vrij maken voor elkaar is dan ook de sleutel om het samen fijn te houden. Wij zijn o.a. uiteten geweest met elkaar en echt een "date night" gehad, we zijn een ochtend naar IKEA gegaan en we hebben ook samen op de bank gehangen met pizza en een leuke film. Allemaal net zo goed, zolang we wat tijd met zijn tweeën hebben.

Wat is volgens jou dé tip om echt nog samen te doen voordat de baby geboren wordt? En waarom?

Ga nog op vakantie met zijn tweeën en vooral niet all-inclusive. Als de kinderen er zijn is de kans groot dat je uit gemak voor een all-inclusive vakantie gaat. Die zal je dus nog voldoende hebben. Geniet nog lekker van een vakantie die niet all-inclusive is.

Welke (mooie of bijzondere) momenten tijdens de zwangerschap zijn je bijgebleven en waarom?

De eerste keer dat ik de baby in de buik voelde bewegen vond ik heel bijzonder. Dan komt het besef binnen, de baby is echt en binnenkort ben je vader.

Wat zou je andere aanstaande vaders adviseren vanuit jouw eigen ervaring? Heb je nog goede tips?

Als je een hormonale vriendin of vrouw hebt die op een gegeven moment emotioneel en onredelijk is, gebruik dan de 'de Bedouine-techniek': ga liggen op de grond met een deken over je heen en wacht tot de zandstorm voorbij is.

 

Ook interessant

Feelou zwangerschaps en voedingsbh.png

"De Feelou Zwangerschapsbh: ultiem comfort en duurzaamheid voor elke fase van je zwangerschap en daarna"

Noor, oprichtster van Feelou, woont in het bruisende Rotterdam met haar man, twee kids en een derde kindje op komst

Lees meer...
zwanger naar Curacao.jpg

Ontdek Daphne's favorieten: Babymoons naar het zonnige CuraƧao

Zonnebril op en de zwemkleding in de koffer, we gaan tropisch

Lees meer...
Babymoon-Carlton-151.jpg

Genieten van de parel van het zuiden: De Babymoon gids voor 's Hertogenbosch

Kun je de geur van verse Bossche Bollen al ruiken? Heb je de echo van de klokken van de Sint-Jan al in je oren

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer in de disclaimer.

Sluiten